Description
Stap 1:
De workshop thee maken bestaat uit het proeven van witte, groene, oolong, zwarte, post gefermenteerde (denk maar aan gefermenteerde voeding zoals yoghurt, Parmezaanse kaas of zuurkool) en kruidenthee.
Stap 2:
Na het proeven van deze basis theesoorten, ga aan de slag met het ruiken en proeven van aroma’s. Kies je voor een bloemig rozenaroma of liever voor en scherp chili aroma. Je hebt de keuze uit +/- 25 soorten.
Stap 3:
Vervolgens ga je aan de slag met gedroogde verse ingrediënten. Denk aan gember, verveine of rode biet. Een rijk aanbod van diverse smaken.
Final touch. Hoe zorg je er nu voor dat alle smaken matchen? Daar komt een stukje wetenschap bij kijken. Of over smaak niet te twisten valt? Nou misschien wel. Smaak kun je duiden middels mondgevoel, smaakrijkdom en smaak typen. Je gaat samen met de theesommelier aan de slag om een mooie match te maken. Een unieke melange waar jij zelf heel blij van wordt.
Wil je liever even de jaaragenda bekijken? Klik dan hier voor alle mogelijkheden voor de workshop thee maken.
Waarom kiezen voor een thee workshop van De Theemakers?
- Kennis en expertise: De theesommelier van De Theemakers is actief sinds 2014. Suzanne heeft theeplantages in Indonesië, Maleisië, Sri Lanka maar ook dichterbij in Griekenland en Nederland bezocht om kennis op te doen van het theevakmanschap.
- Biologische thee: Theesommelier Suzanne werkt enkel en alleen met biologische theesoorten. Waarom? “Ik vind het heel belangrijk om te werken met pure producten. Ik kijk naar de basis van de thee. Bewustwording van wat drink ik eigenlijk? Waar groeit de thee? En dus ook het terroir staat voor mijn hoog in het vaandel.
There are no reviews yet.